Gratis spelletjes

Reeds een 80286 computer uitgerust met 512Kb, een EGA of VGA kleurenkaart en DOS5.0 of hoger is voldoende. Een dergelijke computer kan u bijna gratis krijgen. Uiteraard kan u deze spelletjes ook in Windows 3.X  Windows95, Windows98, Windows XP,  WindowsNT of Windows2000 spelen.

In Windows moet u de spelletjes in "volledig scherm" draaien. De meeste Windows besturingsystemen zullen mijn spelletjes automatisch als DOS-programma's zien.  Ze schakelen dan ook automatisch over naar "volledig scherm".  Om zeker te zijn kan je dit ook instellen in de eigenschappen van het exe-bestand. Als je dit niet doet zou uw computer in de war kunnen raken.
Bij gebruik van WindowsNT of  Windows2000 zal uw computer niet in de war geraken.

De spelletjes zijn gebouwd om ook op oude en trage computers zeer snel te kunnen werken.  Daarom worden het toetsenbord, de muis en het videogeheugen rechtstreeks via assembler-code aangestuurd.  Mijn  programma's maken hiervoor geen gebruik van het Windows-besturingsysteem omdat windows zeer vertragend werkt. Daarom moet je in "Full creen mode" werken, want anders neemt Windows de macht over.  Deze machtsovername kan leiden tot conflicten met mijn assembler-code, waardoor de computer uiteindelijk vast loopt.  WindowsNT en Windows2000 zullen niet vastlopen omdat deze gebouwd zijn op de Hardware Abstraction Layer. Deze techniek schermt de hardware af van rechtstreekse aansturing door programma's.

Vier op een rij in 3D

Dit spel kan men alleen of met twee spelen. Na een druk op F10 stelt de computer een zet voor. Dit spel is bedoeld voor mensen met een meer dan gemiddeld IQ.

Het programma vier3d.exe

Het programma vier3d.exe  (reeds 3500 keer gedownload)

 

Vier op een rij

Dit spel kan men alleen tegen de computer of met twee spelen. Omdat er 10 verschillende moeilijkheidsgraden zijn, is dit ideaal om het te leren aan kinderen van 7 tot 77 jaar. 
Na een druk op F1 stelt de computer een zet voor. 

Het programma "vier op een rij" ophalen

 Het programma vier.exe (reeds 20.000 keer gedownload)               (English version)

versie 2.3 heeft ingebouwde helpfunktie onder de F1-toets.

 

 

Labyrint

Bouw uw eigen doolhof en wandel er in rond met een kompas.

Het programma "Labyrint" ophalen

Of zoek de uitgang in de beroemde doolhof uit het boek "De naam van de roos" van Umberto Eco

Het programma labyrint.exe     (English version)

Het labyrint "naam van de roos"

Het labyrint "leeg" om zelf op te bouwen

Handleiding labyrint

 

Piano

Speel piano op uw toetsenbord zonder geluidskaart. U kan ook muziek opnemen en opnieuw afspelen.

Het programma piano.exe ophalen

Het programma Piano.exe     (English version)

Handleiding piano

Enkele muziekjes :

 

 

Terug meer